7 overraskende måder at booste dit immuneforsvar på

7 overraskende måder at booste dit immuneforsvar på

Her hos Arctic Recovery sætter vi pris på bl.a. sundhed og velvære, og en stor del af det er immunsystemet. Dit immunsystem er din krops vigtigste forsvar mod skadelige uvedkommende, hvilket er særligt vigtigt i de koldere måneder, hvor bakterier har nemmere ved at sprede sig. Selvom dit immunsystem ikke vil være i stand til at holde alle bakterier og sygdomme væk, er der ting, du kan gøre for at booste det til dens bedste ydeevne!

Der er de typiske ting, vi bliver bedt om at gøre for at forbedre vores immunsystem - tag dine vitaminer, motion, spis rigtigt osv., men har du nogensinde spekuleret på, om der er andet, du kan gøre?

Heldigvis er der mange flere spændende måder, der kan hjælpe med at booste dit immunforsvar, så det kan udføre sit arbejde så effektivt som muligt. Fortsæt med at læse for 7 overraskende måder at booste dit immunforsvar på naturligt!

1. Brug en sauna

Saunaen er en fantastisk måde at svede affaldsstoffer ud på. Sveden er en væsentlig del af dit immunsystem, fordi når du sveder, slipper dit immunsystem af med eventuelle skadelige toksiner, der måtte være opbygget. En sauna session vil også forbedre din blodcirkulation, hvilket hjælper med at nære og hele væv i kroppen. Endelig har den koncentrerede varme fra en sauna vist sig at reducere inflammation i hele kroppen ved at cirkulere iltrigt blod, hvilket gør det til en fantastisk måde at holde infektionsfremkaldende bakterier eller vira væk.

Der er mange forskellige typer saunaer, du kan prøve, herunder traditionelle, tørre, damp- eller infrarøde saunaer, som du kan finde i et spa eller fitnesscenter, eller du kan endda investere i en til personlig brug derhjemme. Hvis disse ikke virker som levedygtige muligheder lige nu, så prøv at bruge et varmt brusebad til at skabe noget fugt på dit badeværelse til en gør-det-selv-sauna hjemme.

For maksimal immunforsvar anbefaler vi at prøve varme og koldvandsterapi ved at kombinere en sauna med et isbad.

2. Grin det ud

Forskere har fundet ud af, at grin har en overflod af fordele, herunder at styrke din immunitet, sænke stresshormoner, forebygge hjertesygdomme, lindre angst, spændinger og stress og endda styrke modstandskraften. Dette skyldes, at latter ikke kun frigiver dopamin, en neurotransmitter, der er involveret i at booste dit humør og kontrollere din appetit, men det øger også kroppens endorfinproduktion, også kendt som feel-good-stoffet, der også midlertidigt kan lindre smerte.

 

3. Dyrk koldvandsterapi dagligt

Hvis du ønsker at holde dit immunsystem i tip-top form længe, ​​bør du nedsænke dig selv i koldt vand hver dag (eller så mange gange om ugen som du kan).

Nedsænkning i koldt vand (eller isbadning) har mange fordele, som inkluderer stimulering af leukocytter - de hvide blodlegemer, der hjælper med at bekæmpe sygdom. Kulden afgifter din krop og booster dit immunforsvar ved at få dit lymfesystem til at trække sig sammen, hvilket tvinger væske gennem dine lymfeknuder.

Udover at opbygge din immunitet, løfter isbade også din energi, understøtter restitution, booster dit humør, giver smertelindring og giver mental sundhed og smertelindring.

4. Børst din krop

Tørbørstning er en fantastisk måde at stimulere dit lymfesystem (alias netværket af veje inde i din krop, der kan hjælpe med at støtte dit immunsystem og holde dig i topform). Det er vigtigt at huske, at vores lymfeknuder er placeret over hele vores krop, så det er godt at børste det regelmæssigt. Det anbefales at tørbørste din krop ikke mere end en eller to gange om ugen.

Tørbørstning fjerner døde hudceller, hvilket forhindrer hudinfektion, og det tilskynder til produktion af C-vitamin, som simulerer lymfatisk afgiftning.

Sådan tørbørster du: Brug en naturfiberbørste og børst i lange, glatte, opadgående strøg, startende ved dine fødder og derefter opad. Tag derefter et brusebad for at fjerne tør hud og fugt med noget lotion for at tilskynde til endnu mere lymfecirkulation.

Et brusebad vil også hjælpe med at lindre eventuelle stramme muskler eller stivhed fra at bruge børsten for kraftigt. Hvis du har brug for ekstra lindring af muskelømhed eller let hudirritation, så overvej at tage et isbad, som kan være gavnligt for tør og/eller irriteret hud.

 

5. Spil et musikinstrument

Du ved sikkert, at musik kan have en beroligende og opløftende effekt, men vidste du, at det at spille musik faktisk kan have samme effekt og øge din immunitet?

Ifølge forskning fra 2016 oplevede en gruppe, der trommede sammen i 10 uger, langvarigt fald i depression, stigning i social modstandskraft og forbedret anti-inflammatorisk immunrespons, der var større end en ikke-musikkontrolgruppe.

Når du spiller på et musikinstrument regelmæssigt, vil du opbygge din håndstyrke og fingerfærdighed, samtidig med at du stimulerer din puls, åndedræt og blodgennemstrømning. Disse faktorer kan alle hjælpe med at forbedre din immunitet, fordi de øger cirkulationen til forskellige dele af kroppen, der er vigtige for at bekæmpe patogener. Den øgede puls og ilttilførsel vil give dit immunsystem mere energi, end det ville være i stand til at producere alene.

Derudover, når du spiller på et instrument på en regelmæssig basis, kan det hjælpe med at reducere stressniveauer og følelsen af ​​angst. Du behøver dog ikke at være den næste Beethoven, du kan bare lege og have det sjovt med det. Hvis du aldrig har spillet et instrument, så overvej at starte med en blokfløjte eller en lille xylofon - noget simpelt.

 

6. Skriv udtryksfuldt

For et par år siden opdagede forskere, at nedskrivning af dine tanker og følelser kan hjælpe dig med at forblive sund. Der er beviser for dette i videnskabelige undersøgelser, som viste, at det at skrive om personlige oplevelser havde en positiv indflydelse på folks sundhed og velvære, selvom disse begivenheder var stressende.

Når du skriver om dine oplevelser, hjælper det med at forløse indelukkede følelser og tillade selvrefleksion, som lindrer stress og forbedrer humøret. Kroppen bruger disse positive følelser til at øge sit naturlige forsvar mod angribende bakterier. Anden forskning viste, at udtryksfuld skrivning også kan reducere blodtrykket, mindske søvnløshed, forbedre leverfunktionen og kortere hospitalsophold.

At sidde ned med en dagbog eller notesbog er en nem måde at udtrykke dig selv om, hvad der sker i dit liv, uanset om det er et minut eller en time.

7. Kom ud i haven

Havearbejde kan hjælpe med at styrke dit immunforsvar på en række forskellige måder. For det første øger det niveauet af næringsstoffer og vitaminer i din krop, hvilket er et væsentligt aspekt for sund funktion. Havearbejde hjælper også med at reducere stressniveauet, som kan være skadeligt for dit immunsystem.

Derudover giver havearbejde dig mulighed for at nyde tiden udendørs og få noget D-vitamin fra solen, som hjælper immunsystemet ved at booste produktionen af ​​mikrobebekæmpende proteiner ud over at styrke knoglerne, kontrollere infektioner, reducere inflammation og endda reducere kræftcellevækst.


Boost dit immunforsvar med et koldt isbad

Bliv ikke overrumplet af forkølelse, influenza og andre sygdomme dette efterår eller vinter - sæt dit immunsystem op på lang sigt og begynd at tage isbade i dag! Isbade booster ikke kun dit immunsystem, de reducerer også træthed og restitutionstid, forbedrer årvågenhed og energi og behandler muskel- og ledømhed, belastning og betændelse. Invester i dit helbred med en Artic Recovery Tub - vores revolutionerende kolde isbad, der hjælper dig med at transformere dit helbred og din restitution.