Skab din ultimative morgenrutine med disse 5 vaner

Skab din ultimative morgenrutine med disse 5 vaner

Du har hørt det igen og igen: morgen er den vigtigste del af din dag. Desværre kan morgenerne ofte være diset og løsrevet. Vi snubler ud af sengen (efter at have slået snooze et par gange), snupper en kop kaffe eller te, og fortsætter derefter med at tjekke e-mails, rulle gennem sociale medier eller se nyhedsartikler på vores telefon. Selvom denne rutine kan virke bekendt for mange af os, er det ikke den bedste eller mest produktive måde at starte dagen på.

Uanset om du er ivrig efter at få tingene gjort for dagen eller frygter det forestående angreb på din to-do-liste, er der måder, hvorpå vi alle kan gøre morgenen bedre og faktisk fornøjelig.

En produktiv morgenrutine giver os mulighed for at fokusere på opgaverne og få en god start på dagen uden at blive distraheret senere. I dette indlæg vil vi se på nogle topvaner, du kan indarbejde i din morgenrutine, som vil give dig mere tid til selvrefleksion, mindre stress og i sidste ende en mere behagelig og produktiv dag generelt.

1. Tjek ikke din telefon lige, når du vågner

Vi har alle været skyldige i at tjekke vores telefoner, mens vi stadig er i sengen, men eksperter har sagt, at det at tjekke din telefon om morgenen er en af ​​de værste måder at starte dagen på.

Enkelt sagt har det at gøre med at flytte vores hjernebølger for hurtigt fra søvn til aktiv uden at lade vores hjernebølger skifte gradvist og naturligt. Det kan være svært ikke at tjekke din telefon først om morgenen, men her er et par tips til at stoppe denne dårlige vane.

Prøv at holde din telefon væk fra din seng som i et andet rum, låst i din skuffe eller i et fjernt hjørne af dit værelse.

- Hvis det er muligt, skal du slukke for al elektronik mindst et par timer før du går i seng, så du ikke bliver fristet til at bruge dem om morgenen.

- Planlæg at inkorporere telefontid (til sociale medier, nyheder eller hvad du ellers kunne tænke dig) til et senere tidspunkt om morgenen. Planlæg en tid til din telefon, uanset om det er før morgenmad, efter morgenmad eller i din bil, før du kører på arbejde - vælg blot et tidspunkt mindst 30 minutter til 1 time efter, du vågner.

- Hvis du ikke ser ud til at presse telefontid om morgenen, så prøv at vågne op 30 minutter tidligere end normalt for at give dig selv ekstra tid til at blive klar uden at blive distraheret.

2. Skriv ting ned, der får dig til at føle dig stresset eller angst for dagen

At skrive dine stress og forpligtelser ned for den kommende dag er afgørende for at sætte dig op til succes. Fra professionelle opgaver til personlige forpligtelser, vil din liste hjælpe dig med at se alle dine opgaver på forhånd og prioritere og planlægge din dag for at eliminere distraktioner.

Det er også et godt tidspunkt at tjekke ind på dig selv og være ærlig omkring dine følelser. Brug lidt tid på at overveje, hvad der har tynget dit sind, og hvorfor du måske føler dig stresset eller ængstelig over det specifikke problem. Ved at notere din stress, kan du lave en plan for at lindre noget af det. Hvis du er stresset og føler dig alt for bekymret, kan du prøve en af ​​disse taktikker:

Lav et par runder med dyb vejrtrækning
Sæt tid specifikt af til selvrefleksion senere på dagen til at tjekke ind igen
Planlæg tid til at tale med en elsket senere om din stress
Mediter om morgenen eller planlæg noget tid senere

3. Skriv ting ned, du er taknemmelig for

At nedskrive dine stress kan være drænende, så brug et par minutter bagefter på at skrive mindst 5 ting ned, uanset hvor små, du er taknemmelig for.

At skrive ned, hvad du er taknemmelig for, vil hjælpe dig med at fokusere på det positive og flytte din hjerne til et mere optimistisk humør. Disse kan være så enkle, brede eller specifikke, som du ønsker. Nogle ting du kan skrive ned kan for eksempel være:

- Jeg er taknemmelig for min familie og venner

- Jeg er taknemmelig for, at min bil er i god stand og ikke er gået i stykker i år

- Jeg er taknemmelig for, at jeg har tid til at læse min bog, mens jeg venter på, at min kaffe skal brygge

- Jeg er taknemmelig for, at jeg har min yndlingssnack at gumle på senere

- Jeg er taknemmelig for min kats putteri og spinder

4. Implementer isbade ind i din rutine

At inkorporere en koldt isbad i dine morgener kan hjælpe med at sætte gang i din krop og endda booste dit humør. Et koldt isbad er, når du nedsænkes i koldt vand i 2 til 5 minutter for at høste en række fysiske og mentale fordele.

Kortvarige, kolde dyk kan give dig et stød af energi, højne dit humør og reducere enhver betændelse og ømhed, du måtte have. Langsigtede, kolde dyk kan øge din energi, forbedre fokus og mental styrke, forbedre dit immunforsvar og reducere stress og angst.

Under dit kolde isbad er det også det perfekte tidspunkt at omfokusere. I stedet for at fokusere på, hvor koldt vandet er, skal du fokusere din opmærksomhed på åndedræt og være opmærksom, eller du kan tænke på dagen forude. Uanset hvad du vælger at tænke på under dit isbad, er isbadning en fantastisk mulighed for at sætte farten ned i et par minutter, før du hopper tilbage i din dag.

 

5. Lav bevægelser, der varmer din krop op

Efter din kolde isbad og om morgenen generelt, er det vigtigt at varme din krop op og gøre den klar til den kommende dag. En rask gåtur, en yogasession eller endda nogle lette udstrækninger er alle gode måder at få din krop til at bevæge sig og varme op, før dagen begynder. Men pas på ikke at overdrive med disse aktiviteter, så du ikke bliver træt før eftermiddagen.

Klar til at booste din morgenrutine?

Vigtigheden af ​​at starte din dag med en produktiv morgenrutine kan ikke undervurderes. Ved at bruge listen ovenfor kan du begynde at tilføje mere produktive morgenvaner, der stemmer overens med dine personlige mål og sætter din dag op til succes. Fra at øge produktiviteten til at skabe tilfredshed er der en masse fordele ved at tilføje disse vaner til din morgenrutine.

Hvis du er klar til at høste fordelene ved at tilføje kold dyk til din morgenrutine, så start med at bruge Arctic Recovery Tubben.